Varför mobbas man?

Varför Mobbas Man är en låt om mobbning och mot mobbning. Den får användas fritt på skolor och i föreningar i arbetet mot mobbning.

Historien bakom låten

När en förening som vi är engagerade i där vi bor skulle ha 100-års jubileum och till jubileet sätta upp en liten revy om de hundra åren som passerat bestämde sig Filip, familjens yngre son som då precis hade börjat årskurs fem, att bidra med en egen låt om mobbning.  Han har skrivit text och melodi själv och presenterade den för oss. Därefter satte vi tillsammans med honom ackord till musiken och spelade in en bakgrund som han sedan använde i föreställningen där han sjöng live på scen inför drygt 100 personer i publiken.

Vi tyckte att budskapet i låten var så bra så vi spelade in sång till musikbakgrunden och spelade även in en enkel musikvideo och lade ut den på youtube. Filip fick snabbt över tusen tittare (räkningen på youtube stämmer utan det är ytterligare 3000). Låten användes även på hans skola av musiklärare vid storsjung där man arbetat med mobbning.

Under sommaren 2018 uppmärksammades videon utav en amerikansk youtuber och rasade iväg till över 16 tusen visningar.

Använda låten i arbete mot mobbning

Vill ni använda låten i arbete mot mobbning och kränkningar i skolarbetet eller i föreningar så gör gärna det. Klicka på knappen för att ladda ner material, notblad och textblad samt även en mp3-bakgrund för singback att använda genom vår webb-shop, man behöver bara registrera namn och e-mailadress så vi kan skicka ut nedladdningslänk. Materialet är gratis.

Vill ni ha en wave-fil med bakgrunden i CD-kvalitet så kontakta Magnus så ordnar vi det.

 

Varför Mobbas Man? Copyright(C)2014 by Filip Segerbrant
Text och musik: Filip Segerbrant 
Inspelning: Magnus Segerbrant